Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data, mat- och måltidsvetenskap samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad och vi värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet. Våra ledord är närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt.

Högskolan Kristianstad erbjuder arbete i ett modernt Campus med en stimulerande miljö under stark utveckling. Goda internationella forskarkontakter med partneruniversitet i fler än 30 länder och en omfattande samverkan med det omgivande samhället genom exempelvis verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är två centrala områden för högskolan. Med denna utlysning vill avdelningen främst stärka den yrkesprofessionella men även den vetenskapliga kompetensen i utbildningen, med inriktning mot de estetiska ämnena, framförallt drama-, rytmik- och musikpedagogik. En god kännedom om förskolans verksamhetsfält och yrkesutövning är central.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bland annat undervisning, planering och utveckling av kurser och program inom framförallt lärarutbildningarna, samt examination av studenter i verksamhetsförlagd utbildning. Arbetsinnehållet innefattar även samverkan med det omgivande samhället, där bland annat uppdragsutbildning kan ingå. Därutöver ingår medverkan i högskolans verksamhet samt administrativa arbetsuppgifter i anslutning till utbildningen.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

För anställning som universitetsadjunkt krävs att sökande har lärarexamen samt yrkeserfarenhet från arbete i grund- och/eller gymnasieskolan. Du ska ha förmåga och erfarenhet av att undervisa i framförallt musik och estetiska lärprocesser, men även inom områden som ingår i den utbildningsvetenskapliga kärnan, t.ex. bedömning och betygsättning, läroplansteori, didaktik, skolväsendets historia, organisation och villkor, samt skolans värdegrund.

Undervisningserfarenhet inom högskolesektorn är starkt meriterande, särskilt erfarenhet av att handleda och examinera studenter som bedriver verksamhetsförlagd utbildning. Vi ser gärna att du har en master eller- magisterexamen inom området eller motsvarande vetenskaplig kompetens, samt även erfarenhet från andra utbildnings- och skolverksamheter, framförallt förskoleverksamhet.

Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga samt förmåga att bidra till en positiv arbetsmiljö.

Övrigt

Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi använder vanligtvis provanställning.

Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att gå in på www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är 2018-04-03. Betyg och intyg som styrker det du har uppgett i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2018-3711-63
Kontakt
  • Carita Lundmark, avdelningschef, 044-250 33 57, carita.lundmark@hkr.se
  • Charlotte Tullgren, programområdesansvarig, 044-250 32 53, charlotte.tullgren@hkr.se
  • Jonas Aspelin, ämnesföreträdare, 044-250 32 84, jonas.aspelin@hkr.se
  • Madeleina Arenhill Beckman, programområdesansvarig, 044-250 32 47, madeleine.beckman@hkr.se
Facklig företrädare
  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
Publicerat 2018-03-13
Sista ansökningsdag 2018-04-03

Tillbaka till lediga jobb