Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är Sveriges mest sökta högskola med några av landets mest attraktiva utbildningar och kurser. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 60 program och 350 kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad.

Arbetsuppgifter

Studie- och karriärvägledarens övergripande arbetsuppgift är att ge ett kvalificerat stöd till presumtiva studenter och studenter i frågor som rör studier och karriär/arbetsliv. I arbetsuppgifterna ingår i huvudsak att erbjuda studie- och karriärvägledning dels genom enskilda samtal men också i grupp till studenter och presumtiva studenter inom olika programområden på Fakulteten för lärarutbildning och Fakulteten för naturvetenskap.

Som studie- och karriärvägledare ansvarar och deltar du i informationsinsatser som rör högskolans utbildningar och insatser på grupp- och individnivå som bidrar till att studenterna erhåller stöd i sin utbildningssituation. Att upprätta individuella studieplaner och att bereda olika typer av studentärenden utifrån gällande regelverk ingår också i arbetet. 

Att arbeta som studie- och karriärvägledare innebär omfattande kontakter med människor. Du ingår i en arbetsgrupp med studie- och karriärvägledare och har ett nära samarbete med olika funktioner, exempelvis programområdesansvariga.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Du är kvalificerad för anställningen om du har en studie- och yrkesvägledarexamen. Du har några års arbetslivserfarenhet som studie- och yrkesvägledare. Erfarenhet av studie- och karriärvägledning mot akademiska studier är meriterande.

Eftersom kommunikation är ett viktigt redskap i arbetet är din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska mycket god. Du har god administrativ förmåga, är en van datoranvändare och har erfarenhet av att arbeta med program i Microsoft Office.

Du ingår i en servicefunktion och vi söker dig som har hög servicekänsla, är pedagogisk och har en förmåga att självständigt och flexibelt ta ansvar för att lösa förekommande arbetsuppgifter med hög kvalitet. Stor vikt läggs vid att du har en god förmåga till samarbete och att bidra till att skapa en god arbetsmiljö.

Övrigt

Vikariat t.o.m. 2019-10-14. Heltid. Tillträde snarast möjligt. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att gå in på http://www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är den 18 november 2018. Vi kommer tillämpa löpande urval. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2018-3711-245
Kontakt
  • Ingela Jeppsson, administrativ chef, 044-250 34 91
Facklig företrädare
  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
Publicerat 2018-10-22
Sista ansökningsdag 2018-11-18

Zurück zu Stellenangeboten